راهنمای صفر تا 100 دریافت خسارت از بیمه بدنه خودرو

پرداخت خسارت بیمه بدنه به چه صورت است؟ تصادفات رانندگی به‌عنوان یک مسئله طبیعی و اجتناب‌ناپذیر در جامعه به شمار می‌روند و بسیاری از رانندگان به دلیل پیش‌آمدن چنین حوادثی، احساس نیاز به بیمه خودرو می‌کنند. با خرید بیمه بدنه، در صورت وقوع تصادف و آسیب‌دیدن خودرو، می‌توانید خسارت خود را از شرکت بیمه دریافت کنید. در صورتی‌ که در جریان تصادف مقصر بودید و خودروی خود را نیز آسیب دیده‌اید، بیمه بدنه می‌تواند به شما در پرداخت خسارت مالی وسیله نقلیه کمک کند. بااین‌حال، ممکن است در خصوص مدارک و مراحل دریافت خسارت بیمه بدنه اطلاعات کافی نداشته باشید. برای این منظور، در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل نحوه دریافت خسارت از بیمه بدنه بپردازیم.

بیمه بدنه چیست و نحوه دریافت خسارت از بیمه بدنه چگونه است؟

بیمه بدنه خودرو چیست؟ چگونه از بیمه بدنه خسارت بگیریم؟ بیمه بدنه خودرو یک نوع بیمه بوده که به مالکان خودرو این امکان را می‌دهد تا در صورت وقوع حوادثی مانند تصادف، سرقت، خرابی و…، خسارات مالی را کاهش دهند. درصورتی‌که شما برای خودروی خود بیمه بدنه بسته باشید و درصورتی‌که خودروی شما در پوشش قرار داشته باشد و خسارتی به آن وارد شود، می‌توانید از بیمه خودرو خود خسارت دریافت کنید.

برای دریافت خسارت، باید ابتدا حادثه موردنظر به شرکت بیمه گزارش داده شود. سپس کارشناس بیمه به محل حادثه می‌آید و با بررسی آسیب‌های وارده به خودرو، مبلغ خسارت را تعیین می‌کند. شرکت بیمه با محاسبه کل هزینه‌ها و حقوق مصوبه مورد تأیید کارشناس بیمه، مبلغ تعیین شده را به شما پرداخت می‌کند.

ناگفته نماند که مقداری از هزینه‌های خسارتی ممکن است به شما بستگی داشته باشد و باید در شرایط و مواردی که شرکت بیمه مشخص می‌کند، پرداخت شود. به‌عنوان‌مثال، معمولاً بیمه شرکت‌ها در هنگام پرداخت خسارت، برای هر گونه خسارت یک مبلغ کوچکی به‌عنوان خودکار کمک به پرداخت هزینه‌ها می‌پردازند.

به‌طورکلی، برای دریافت خسارت از بیمه بدنه خودرو، باید اطلاعات لازم را به شرکت بیمه ارائه داده و مطابق با شرایط و موارد تعیین شده در بیمه‌نامه، با کمک کارشناس بیمه، پرداخت خسارت بیمه بدنه انجام می‌شود.

استفاده از پوشش‌های بیمه بدنه و شرایط آن

همان‌طور که می‌دانید، در مراکز پرداخت خسارت، تمامی درخواست‌های بیمه‌گزاران برای پرداخت خسارت بیمه بدنه، مورد تأیید و پذیرش قرار نمی‌گیرد. به‌عبارت‌دیگر، دریافت خسارت بیمه بدنه، شرط‌هایی را برای بیمه‌گزار دارد که عبارت‌اند از:

  1. بیمه‌گزار باید در جریان تصادف مقصر باشد.
  2. بیمه‌گزار در جریان تصادف نباید مقصر شناخته شود.
  3. راننده مقصر از صحنه تصادف فرار کرده باشد و امکان دریافت خسارت از وی وجود نداشته باشد.

درصورتی‌که شرایط اول و دوم برقرار نباشند، بیمه‌گزار می‌تواند از خدمات بیمه شخص ثالث مقصر حادثه استفاده کند و درصورتی‌که تمامی خسارت او را پوشش نداد، می‌تواند با استفاده از بیمه بدنه خود، بقیه خسارت‌ها را تأمین کند. به‌عبارت‌دیگر، در این حالت، بیمه‌گزار نیازی به پرداخت مازاد خسارت ندارد.

اما درصورتی‌که بیمه‌گزار در جریان تصادف مقصر باشد، بیمه‌گر موظف است خسارات جانی او را پرداخت کند. برای پوشش خسارات مالی خودرو، بیمه بدنه ضروری است. درصورتی‌که بیمه‌گزار از وجود این بیمه غافل شده باشد، باید خسارت را به‌صورت شخصی پرداخت کند. درنظرگرفتن قیمت بالای قطعات یدکی، این کار اقتصادی نیست. در نتیجه، برای جبران خسارات خودروی زیان‌دیده حادثه رانندگی، خرید بیمه بدنه به‌شدت توصیه می‌شود.

آیا بیمه بدنه همه خسارت وارد شده را پرداخت می‌کند؟

اکنون که با بیمه و نحوه پرداخت خسارت بیمه بدنه خودرو آشنا شده‌اید، بی شک برایتان سؤال است که در چه شرایطی بیمه بدنه خسارت پرداخت می‌کند؟ یا اینکه آیا بیمه بدنه همه خسارت وارد شده در حادثه را پرداخت می‌کند؟ قطعاً پاسخ این سؤال منفی است. در این خصوص باید گفت بیمه بدنه کل هزینه خسارت را پرداخت نمی‌کند، و بخشی از آن که به‌عنوان فرانشیز بیمه به عهده بیمه‌گزار است، باقی می‌ماند. به‌طوری که یک درصد یا یک مبلغ مشخص از هزینه خسارت به‌عنوان فرانشیز بیمه برای بیمه‌گزار باقی می‌ماند.

 هر پوشش بیمه بدنه، فرانشیز خاص خود را دارد و این میزان فرانشیز بین شرکت‌های بیمه مختلف نیز متفاوت است. بنابراین، بهتر است که در هنگام خرید بیمه‌نامه بدنه برای خودروی خود، به میزان فرانشیز مخصوص هر پوشش دقت کنید. ناگفته نماند که در هر بار دریافت خسارت از بیمه بدنه، مبلغ پرداختی برای هر پوشش کاهش و فرانشیز بیمه افزایش می‌یابد.

مدارک موردنیاز برای دریافت خسارت بیمه بدنه

برای دریافت خسارت بیمه بدنه، شما به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  1. قرارداد بیمه‌نامه: شما باید قرارداد بیمه‌نامه خود را داشته باشید.
  2. گزارش حادثه: شما باید گزارش حادثه را به شرکت بیمه ارائه دهید. این گزارش باید شامل اطلاعاتی مانند تاریخ و زمان وقوع حادثه، محل وقوع حادثه، شرح دقیقی از حادثه، مشخصات شاهدان (اگر وجود دارد) و اسکن مدارکی مانند کارت ملی و صفحه اول شناسنامه باشد.
  3. مستندات مرتبط با خسارت: شما باید همه مدارک مرتبط با خسارت را ارائه دهید. این مدارک ممکن است شامل فاکتورهای خرید قطعات یدکی، فاکتور تعمیرات، صورت‌حساب ارائه شده توسط کارگاه تعمیراتی و سایر مدارک مرتبط با تعمیرات و خدمات باشد.
  4. مدارک شناسایی: شما باید مدارک شناسایی مانند کارت ملی و صفحه اول شناسنامه خود را ارائه دهید.
  5. مدارک اموال بیمه شده: شما باید مدارک مالکیت خودرو (مانند سند ترخیص یا شناسنامه خودرو) و هرگونه مدارکی که ثابت‌کننده ارزش خودرو قبل و بعد از حادثه هستند را ارائه دهید.

ناگفته نماند که بسته به شرایط بیمه‌نامه، ممکن است مدارک دیگری نیز موردنیاز باشد. بهتر است با شرکت بیمه خود تماس بگیرید و اطلاعات دقیق‌تری در این زمینه دریافت کنید.

مراحل دریافت خسارت تصادف از بیمه بدنه

مراحل دریافت خسارت تصادف از بیمه بدنه عموماً به شرح زیر است:

1. گزارش تصادف

 در صورت وقوع تصادف باید سریعاً به شرکت بیمه خود اطلاع دهید و گزارش تصادف را تکمیل کنید. این گزارش معمولاً شامل جزئیاتی مانند تاریخ، زمان و محل تصادف، نام و شماره تماس شاهدان، اطلاعات ماشین‌های درگیر و توضیح خلاصه‌ای از خسارت‌ها است.

2. بررسی مدعی

 پس از دریافت گزارش تصادف، شرکت بیمه شما با مدعی تماس خواهد گرفت و اطلاعات بیشتری در مورد تصادف و خسارت‌ها دریافت می‌کند.

3. بررسی خسارت

شرکت بیمه شما بررسی خسارت‌ها و هزینه‌های تعمیر را انجام می‌دهد و یک برآورد خسارت را تهیه می‌کند. در برخی موارد، شرکت بیمه ممکن است یک بازدیدکننده را برای بررسی خودرو و خسارت‌ها ارسال کند.

4. پرداخت خسارت ؛ آخرین مرحله

 پس از تأیید خسارت توسط شرکت بیمه، مبلغ خسارت به‌حساب شما واریز می‌شود. در برخی موارد، شرکت بیمه ممکن است پرداخت خسارت را با تعمیرگاه هماهنگ کند و هزینه‌های تعمیر را مستقیماً پرداخت کند.

ناگفته نماند که مراحل دریافت خسارت تصادف از بیمه بدنه نظیر مدارک موردنیاز جهت دریافت بیمه، ممکن است در هر شرکت بیمه متفاوت باشد و بر اساس شرایط و قوانین هر شرکت تعیین می‌شود. همچنین توجه داشته باشید مراحل دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث کمی با بیمه بدنه متفاوت است که در مقاله ی لینک شده به طور کامل توضیح داده شده.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی بر آن شد تا بررسی کاملی از بیمه بدنه داشته و نحوه دریافت خسارت از بیمه بدنه را به طور کامل توضیح دهیم. همان‌طور که مطالعه کردید، در این مقاله به‌صورت جامع تمامی نکات مربوط به بیمه بدنه و فرایند دریافت خسارت را مورد بررسی قرار داده و یادگرفتیم که بیمه بدنه بسیار گزینه مناسبی بوده و می‌تواند به‌شدت در جبران خسارت خودرو در شرایطی که هزینهٔ خودروها بالا و شرایط تورمی است، مفید باشد. باتوجه‌به این نکات، در صورت تمایل به خرید بیمه بدنه، یا کسب هرگونه اطلاعات در این زمینه، می‌توانید از سایت شیراز بیمه به‌عنوان یکی از معتبرترین سایت‌ها در زمینه مشاوره و فروش بیمه‌نامه استفاده کرده و بیمه‌نامه خود را در کمترین زمان دریافت کنید.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *