بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی
اگر در یک آپارتمان یا مجتمع مسکونی زندگی میکنید شاید برایتان سوال باشد که چگونه باید برای خرید بیمه آتشسوزی اقدام کنید. ممکن است بخواهید به سادگی واحد خودتان را بیمه کنید اما در این صورت وضعیت مشاعات ساختمان مانند پارکینگ و آسانسور به چه شکل خواهد بود؟ باید بگوییم مسئول قانونی خرید بیمه آتشسوزی در آپارتمانها یا مجتمعهای مسکونی مدیر ساختمان است و سایر مالکین باید در پرداخت حق بیمه مشارکت کنند. برای آشنایی بیشتر با جزئیات و قوانین بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی و آپارتمانها با ما همراه باشید.
مسئولیت خرید بیمه آپارتمان و مجتمع مسکونی با چه کسی است؟
بر اساس ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمانها بیمه کردن ساختمان به عنوان یک واحد کامل از جمله مسئولیتهای مدیر یا مدیران ساختمان است. در صورت عدم اقدام به بیمه آتشسوزی و بروز هر گونه حادثه، مدیر ساختمان ملزم به جبران خسارتهای وارده خواهد بود. از آنجایی که بیمه کردن ساختمان در برابر آتشسوزی یک وظیفه قانونی است، مدیر ساختمان هیچ نیازی به کسب اجازه از سایر مالکین ندارد.
پس از تعیین قیمت بیمه آتش سوزی کل آپارتمان مدیر ساختمان سهم هر یک از مالکان را بر اساس سطح زیربنای واحد آنها نسبت به کل ساختمان محاسبه و تعیین خواهد کرد. تمامی مالکین نیز موظف هستند سهم خود برای بیمه کردن ساختمان در برابر آتشسوزی را پرداخت کنند. در صورتی که برخی از مالکان مخالف بیمه ساختمان باشند، مدیر ساختمان میتواند به صورت قانونی برای مطالبه حق بیمه از مالکان اقدام کند.
بیمه مجتمع مسکونی چه خسارتهایی را پوشش میدهد؟
پوشش های بیمه آتش سوزی مجتمع های مسکونی همان سه پوشش اصلی بیمه یعنی آتشسوزی، صاعقه و انفجار (آصا) است. اما امکان خرید پوششهای اضافه برای جبران خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی و سیستمهای تأسیساتی ساختمان نیز وجود دارد. از آنجایی که مجتمعهای مسکونی در معرض عوامل محرک متعددی همچون اتصالات برق و موتورخانه هستند، خرید پوششهای تکمیلی توصیه میشود. پوششهای اضافه اگرچه حق بیمه را تا حدی افزایش میدهند اما در موقعیتهای بحرانی میتوانند از خسارتهای مالی جبرانناپذیر جلوگیری کنند.
مهمترین پوشش های بیمه آتش سوزی آپارتمان و مجتمع مسکونی :
- زلزله
- سیل
- ترکیدگی لوله آب
- ضایعات ناشی از برف و باران
- سنگینی برف
- شکست شیشههای داخلی واحدها
- طوفان
- سقوط هواپیما
چه اموالی در مجتمع مسکونی تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار میگیرند؟
بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی نیز همچون سایر انواع ساختمانها فقط خسارتهای مالی را پوشش میدهد که میتواند به خود ساختمان یا اموال و اثاثیه داخل ساختمان وارد شده باشد. مالکان میتوانند در هنگام خرید بیمه با وارد کردن ارزش اموال موجود در داخل ساختمان سقف پوشش مالی هر یک از اجزای ساختمان را تعیین کنند. به عنوان مثال اگر مجتمع مسکونی مجهز به سالن ورزشی و استخر باشد، خریدار میتواند با وارد کردن ارزش تأسیسات و تجهیزات این بخش از ساختمان، این تجهیزات را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهد.
نکته مهمی که در هنگام پر کردن فرم خرید بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی باید مورد توجه قرار گیرد دقت در وارد کردن ارزش اموال است. اگر ارزش اموال در بیمهنامه کمتر از ارزش واقعی آنها ذکر شود طبق قانون ماده ۱۰ بیمه، شرکت بیمه خسارتهای وارد شده را به تناسب مبلغ بیمه شده جبران خواهد کرد. اگر قیمت اموال بیمه شده بیشتر از ارزش واقعی آنها وارد شود، بیمه تنها به اندازه ارزش واقعی اموال از بین رفته پوشش خواهد داد. البته اگر تفاوت قیمت عمدی باشد و این موضوع اثبات شود، بیمه هیچ خسارتی پرداخت نکرده و میتواند بیمهگذار را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
بهترین راه استعلام قیمت بیمه آتشسوزی مجتمع مسکونی کدام است؟
عوامل متعددی در محاسبه قیمت بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی دخیل هستند. آسانترین راه برای استعلام قیمت بیمه آتشسوزی و مشاهده حق بیمه شرکتهای مختلف، پر کردن فرم خرید بیمه آتشسوزی مجتمع مسکونی در سایت مرکز بیمه است. شما میتوانید بدون نیاز به عضویت در سایت مشخصات مجتمع مسکونی خود را وارد کرده و نرخ بیمه شرکتهای مختلف را بررسی و مقایسه کنید. به منظور آشنایی بیشتر در ادامه به مرور مهمترین عوامل در تعیین نرخ بیمه آتشسوزی ساختمان میپردازیم.
عوامل موثر در قیمت بیمه آتشسوزی ساختمانهای مسکونی:
- متراژ زیربنای کل مجتمع و ارزش ساخت هر مترمربع
- تعداد واحدها و ارزش اثاثیه هر یک از واحدها
- عمر ساختمان و نوع سازه ساختمان
- میانگین ارزش خودروهای داخل پارکینگ
- ارزش اثاثیه و تجهیزات مشاعات یا فضاهای مشترک همچون لابی، سالن ورزشی، استخر
- ارزش سیستمهای ساختمان نظیر آسانسور، دزدگیر، دوربین مداربسته و تأسیسات
عوامل فوق ارزش مالی مجتمع مسکونی را تعیین کرده و به همان نسبت تأثیر مستقیم در حق بیمه پرداختی دارند. اما عوامل دیگری نیز میتوانند به دلیل افزایش یا کاهش ریسک سوانح در ساختمان حق بیمه را تحت تأثیر قرار دهند. به عنوان مثال هر چه تعداد طبقات ساختمان باشد حق بیمه افزایش پیدا خواهد کرد. در مقابل مجهز بودن ساختمان به سیستمهای اعلام حریق و اطفاء حریق حق بیمه را کاهش میدهد.
بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی چه مسائلی را پوشش نمیدهد؟
یک ساختمان مسکونی در معرض حوادث زیادی همچون سقوط آسانسور، تخریب اموال همسایگان یا آسیب دیدن کارگران و ساکنین است. مسئولیت تمامی این حوادث بر عهده مدیر ساختمان است اما بیمه آتشسوزی خسارتهای ناشی از چنین سوانحی را پوشش نمیدهد. در ادامه به برخی از مهمترین حوادث خارج از تعهد بیمه آتشسوزی مجتمع مسکونی و بیمه مناسب برای هر کدام اشاره میکنیم.
- بیمه مسئولیت آسانسور برای جبران خسارتهای جانی ناشی از سقوط آسانسور
- بیمه مسئولیت مدیران مجتمعهای مسکونی در قبال اشخاص ثالث برای پوشش صدمات وارده به ساکنین و مراجعین ساختمان که در حوزه مسئولیتهای مدیر ساختمان قرار دارند
- بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان برای پوشش حوادث سرایدار، نگهبان و کارگران ساختمان
- بیمه مسئولیت به تبع حریق برای جبران خسارت در صورت سرایت آتشسوزی به همسایگان
نحوه خرید اینترنتی بیمه آتشسوزی مجتمع مسکونی از سایت مرکز بیمه
سایت مرکز بیمه امکان خرید آنلاین بیمه آتشسوزی برای مجتمع مسکونی و آپارتمانها را برای شما فراهم میسازد. مراحل استعلام و خرید بیمه آتش سوزی کل واحد های ساختمان از سایت مرکز بیمه بسیار ساده و شفاف است.
- در فرم خرید بیمه مشخصات ساختمان و پوششهای دلخواه خود را وارد کنید.
- بر روی دکمه محاسبه کلیک کرده و قیمت بیمه آتشسوزی استعلام شده از شرکتهای مختلف را با هم مقایسه کنید.
- پس از انتخاب شرکت مورد نظر، برای تکمیل سفارش در سایت ثبتنام کرده یا وارد حساب کاربری خود شوید.
- مشخصات مربوط به گیرنده بیمهنامه را وارد کرده و با پرداخت حق بیمه، سفارش نهایی خود را ثبت کنید.
- پس از ثبت سفارش، کارشناسان شرکت بیمه جهت بازدید محلی به ساختمان اعزام خواهند شد و در نهایت با تأیید کارشناسان بیمه، بیمهنامه آتشسوزی مجتمع مسکونی شما در کمترین زمان صادر و ارسال خواهد شد.