با قیمت های امروزی گوشی های موبایل و حتی تبدیل شدن برخی از مدل ها و برند ها مانند اپل در ایران به کالاهای سرمایه ای و گران قیمت، یکی از نگرانی های هموطنان آسیب دیدن تلفن همراهشان در اثر ضربه یا افتادن و حتی ربوده شدن آنهاست.

یکی از بهترین راه حل ها برای جبران خسارت های ناشی از آسیب دیدگی گوشی های هوشمند و یا ربوده شدن آنها و حتی جبران خسارت های خرابی و تعمیرات، خرید بیمه موبایل و لوازم الکترونیک می باشد. اما شاید برای شما جای سوال باشد که تفاوت بیمه موبایل با گارانتی و خدمات پس از فروش چیست. در این متن از مرکز بیمه به بررسی پوشش ها، نحوه خرید و قیمت بیمه گوشی و همچنین شرایط تهیه و استفاده از پوشش های آن خواهیم پرداخت

بیمه موبایل چیست و چه مزیتی دارد؟

این بیمه و بیمه لپ تاپ در اصل بیمه تجهیزات الکترونیک نام دارند و شاخه هایی از بیمه مهندسی محسوب می‌شود. به عبارتی شما می‌توانید علاوه بر گوشی، سایر لوازم اکترونیک خود را نیز بر حسب نیاز بیمه کنید. لپ‌تاپ، تبلت، کنسول بازی، ساعت هوشمند، ماشین‌های اداری و رایانه‌های رومیزی All in one از رایج‌ترین محصولاتی هستند که می‌توانید بیمه کالای دیجیتال برای آنها تهیه کنید.

با تهیه بیمه موبایل  با پرداخت حدود 6 الی 7 درصد قیمت تجهیزات الکترونیکی خود می توانید خیال خود را از امکان بروز حوادث و خسارات ناشی از آنها مانند شکستن گوشی، ربوده شدن آن، خراب شدن، ریخته شدن مایعات روی آنها و … راحت کنید.

بیمه تجهیزات الکترونیکی چه خسارت‌هایی را پوشش می‌دهد؟

بیمه موبایل (به صورت کلی بیمه لوازم الکترونیک) که قبلا تنها توسط شرکت بیمه سامان و امروزه توسط بسیاری از شرکت های بیمه مطرح و شناخته شده عرضه می شود، در طرح های مختلف قرارداد پوشش های متنوعی را به بیمه گذاران ارائه می کند. اما پوشش های اصلی و کلی این بیمه نامه عبارتند از: 

  1. آب‌دیدگی، رطوبت،‌ ریخته شدن مایعات
  2. سقوط، ضربه خوردگی و شکستگی
  3. صاعقه، آتش‌سوزی و انفجار
  4. خراب شدن دستگاه به دلیل نوسانات برق و القاء الکتریکی
  5. سرقت گوشی، لپ‌تاپ، تبلت یا سایر لوازم دیجیتال با شکست حرز فقط از منزل، محل کار و خودرو
  6. خسارت‌های ناشی از سایر حوادث خارج از پوشش بیمه خواهند بود مگر مواردی که به صورت توافقی در بیمه‌نامه ذکر شده باشد. در ادامه به بعضی از حوادث و آسیب‌های خاص که تنها در بعضی از طرح‌ها و شرکت‌های بیمه پوشش داده می‌شوند اشاره می‌کنیم.

    1. سیل و طوفان، آب گرفتگی، امواج دریا 
    2. رانش و لغزش زمین، ریزش کوه، نشست زمین
    3. دود، گرد و خاک، ذرات غبار معلق در هوا
    4. خسارت دیدن در حین تعمیر یا تمیز کردن دستگاه
    5. خسارت در هنگام باز و بسته کردن دستگاه
    6. فرسودگی، زنگ‌زدگی و خوردگی لوازم دیجیتال
    پوشش سرقت در بیمه تجهیزات الکترونیک چه شرایطی دارد؟

    به سرقت رفتن لوازم دیجیتال تنها در صورتی مشمول خدمات بیمه گوشی خواهد شد که با شکست حرز اتفاق افتاده باشد. منظور از شکست حرز این است که موانعی مانند درب، قفل یا پنجره محل نگهداری وسیله توسط سارقان شکسته شده باشند. به عنوان مثال اگر گوشی شما در مکان‌های عمومی گم شده و به سرقت رود مشمول شرط شکست حرز نخواهد شد. سرقت لوازم از منزل و محل کار از جمله نمونه‌های سرقت با شکست حرز است. برای اثبات شکست حرز و دریافت خسارت لازم است تأییدیه‌های لازم از مراجع قضایی را دریافت و در اختیار شرکت بیمه قرار دهید.

    چه شرکت‌هایی بیمه موبایل و تجهیزات الکترونیک ارائه می‌کنند؟

    در حال حاضر بیمه‌های پارسیان، پاسارگاد، رازی، سامان و معلم از جمله شرکت‌هایی هستند بیمه کالای دیجیتال (شامل موبایل، تبلت، لپ‌تاپ و سایر تجهیزات الکترونیکی) را ارائه می‌کنند. نرخ حق بیمه تبلت و موبایل، خسارت‌های تحت پوشش و سطح خدمات و پاسگویی شرکت بیمه، از مهم ترین فاکتور های انتخاب بهترین بیمه گوشی موبایل است.

    بیمه تجهیزات دیجیتال – بیمه پارسیان :

    بیمه پارسیان طرح‌های بیمه خود برای لوازم الکترونیک را در سه سطح برنزی، نقره‌ای و طلایی ارائه می‌کند. تفاوت این سه سطح بیمه در پوشش‌های بیمه‌ای، سطح خدمات و مدت زمان تعمیر است.

    • مدت تعمیر در طرح برنزی ۱۰ روز است و خسارت سرقت با شکست حرز و خدمات تحویل دستگاه در محل پوشش داده نمی‌شود.
    • در طرح نقره‌ای مدت تعمیر به ۷۲ ساعت کاهش پیدا کرده و خدمات تحویل دستگاه در محل نیز پوشش داده می‌شود.
    • طرح بیمه طلایی تنها طرحی است که سرقت با شکست حرز را پوشش می‌دهد. مدت تعمیر در این طرح ۱ روز بوده و دستگاه در محل تحویل داده می‌شود.
بیمه تجهیزات الکترونیک سامان

بیمه گوشی سامان حامی یکی از معروف‌ترین طرح‌های بیمه این شرکت است که اغلب اشخاص در هنگام خریداری گوشی خود آن را تهیه می‌کنند. این بیمه همچنین طرح‌های محبوب دیگری همچون حامی پلاس و الماس نیز ارائه می‌کند که خسارت‌های بیشتری همچون سرقت با شکست حرز را پوشش می‌دهند.

جدول پوشش های بیمه موبایل و لپ‌تاپ

در جدول زیر مقایسه‌ای از خسارت‌های تحت پوشش طرح‌های مختلف بیمه پارسیان و سامان به عنوان نمونه ارائه شده است که می‌تواند برای انتخاب بهترین بیمه نامه به شما کمک کند.

قیمت بیمه موبایل چگونه تعیین می‌شود؟

ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای محاسبه و استعلام قیمت بیمه موبایل و تبلت، استفاده از فرم خرید و استعلام در سایت مرکز بیمه است. شما می‌توانید به سادگی و بدون نیاز به عضویت در سایت، مشخصات و قیمت وسیله الکترونیکی خود را وارد کرده و نرخ حق بیمه در شرکت‌های مختلف را مشاهده و مقایسه کنید. به طور کلی میزان حق بیمه موبایل به مسائل زیر بستگی خواهد داشت:

  1. نوع وسیله اکترونیکی (تبلت، گوشی، لپ‌تاپ و …)
  2. مدل دستگاه و برند تولید کننده
  3. سال ساخت
  4. رنگ
  5. قیمت دستگاه در زمان خرید بیمه
برای دریافت خسارت از بیمه به چه نکاتی توجه کنیم؟

اکثر شرکت‌ها برای پوشش خسارت‌های موبایل یک دوره انتظار ۱۰ روزه دارند. به این معنی که تا ۱۰ روز پس از خرید بیمه گوشی موبایل و تبلت خسارتی پرداخت نخواهد شد. در صورت آسیب دیدن یا به سرقت رفتن گوشی، معمولا ۴۸ ساعت برای مطلع کردن شرکت بیمه فرصت خواهید داشت. برای استفاده از خدمات بیمه موبایل باید وسیله مورد نظر را به همراه مدارک لازم به مراکز مورد تأیید بیمه تحویل دهید. در صورت باز شدن و تعمیر گوشی توسط مراکز غیرمجاز، امکان استفاده از بیمه‌نامه وجود نخواهد داشت.

  • مدارک لازم برای بهره‌مندی از بیمه لوازم الکترونیک شامل موارد زیر است:
  • کارتن دستگاه و در صورت خرابی لوازم جانبی، کارتن لوازم جانبی مربوطه
  • بیمه‌نامه تجهیزات الکترونیک که توسط بیمه‌گذار امضا شده است
  • فاکتور خرید وسیله
  • در صورتی که فاکتور خرید موجود نباشد، هزینه تعمیرات بر اساس تعرفه‌های اتحادیه محاسبه خواهد شد.
فرانشیز بیمه موبایل چیست؟

شرکت‌های بیمه برای جلوگیری از آسیب‌های عمدی و حفظ بقای خود مبلغ خسارت‌های وارده به تجهیزات الکترونیک را به صورت کامل پرداخت نمی‌کنند و بخشی از هزینه‌ها را باید شخصا پرداخت کنید. هزینه‌ای که بر عهده شما قرار دارد فرانشیز نامیده می‌شود. به عنوان مثال اگر فرانشیز خسارت‌های جزئی در بیمه‌نامه ۲۰ درصد ذکر شده باشد، پرداخت ۲۰ درصد از هزینه‌ها به عهده شما خواهد بود. انواع فرانشیز بیمه کالای دیجیتال به شرح زیر است.

  • فرانشیز خسارت‌های جزئی که اغلب حدود ۲۰ درصد است
  • فرانشیز آسیب دیدن تاچ و ال‌سی‌دی که معمولا حدود ۴۰ درصد است
  • فرانشیز خسارت کلی گوشی تا حد غیر قابل تعمیر بودن معمولا ۳۰ درصد قیمت دستگاه در زمان بروز حادثه یا قیمت درج شده در بیمه‌نامه است
  • فرانشیز سرقت دستگاه که معمولا معادل ۴۰ درصد قیمت دستگاه در زمان بروز حادثه یا قیمت درج شده در بیمه‌نامه است

از بین قیمت روز دستگاه و قیمت مندرج شده در بیمه‌نامه، مبلغی که کمتر باشد مبنای محاسبه فرانشیز قرار می‌گیرد. بعضی شرکت‌ها ممکن است یک عدد حداقلی نیز برای فرانشیز تعیین کرده باشند. به عنوان مثال، حداقل فرانشیز خسارت‌های جزئی در بیمه سامان ۱۰۰ هزار تومان است. مقدار فرانشیز در طرح‌های مختلف بیمه می‌تواند متفاوت باشد و یکی از موارد مهم در مقایسه قیمت بیمه گوشی همراه محسوب می‌شود. برای اطلاع دقیق از میزان فرانشیز طرح‌های بیمه‌ای بهتر است در هنگام خرید شرایط بیمه‌نامه را به دقت مطالعه کنید.

چه خسارت‌هایی تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند؟

اگر علت آسیب دیدن دستگاه خارج از موارد تعیین شده در بیمه‌نامه باشد، شرکت بیمه تعهدی برای جبران خسارت‌های وارده نخواهد داشت. برخی از موارد رایج خارج از پوشش بیمه لوازم الکترونیک عبارتند از:

  1. آسیب دیدن دستگاه به دلیل استفاده در محیط‌های آلوده و پر گرد و غبار
  2. استفاده کردن از آداپتورهای متفرقه برای شارژ دستگاه
  3. خرابی دستگاه به دلیل استفاده از نرم‌افزارهای غیررسمی و آلوده به ویروس
  4. کاهش ضریب ایمنی دستگاه با عملیاتی نظیر قفل‌گشایی و هر گونه Brick
  5. اشکالات نرم‌افزاری نظیر ریکاوری، نصب درایور، ویروس‌یابی، بازیابی و کپی کردن اطلاعات
  6. اصل نبودن تجهیزات و قطعات دستگاه
  7. خسارت‌های عمدی
  8. موارد تحت پوشش گارانتی
75
تحلیل بازاریابی
65
نوآوری کسب و کار
90
استراتژی مالی
45
مدیریت شرکتی

بیمه موبایل و تجهیزات الکترونیک تا چه زمانی اعتبار دارد؟

در اکثر طرح‌های بیمه، مدت اعتبار بیمه‌نامه یک سال بعد از کارشناسی و خرید بیمه موبایل است. برای پوشش طولانی مدت می‌توانید بیمه‌نامه خود را تمدید کنید. متناسب با طرح بیمه خریداری شده در طول مدت اعتبار بیمه‌نامه یک یا دو بار امکان استفاده از پوشش‌های بیمه برای تعمیر یا جایگزینی کالای دیجیتال وجود دارد. در صورت عدم استفاده از بیمه در طول مدت اعتبار بیمه‌نامه می‌توانید از شرکت بیمه تخفیف گرفته و قرارداد خود را با قیمت پایین‌تری تمدید کنید.

بیمه موبایل با گارانتی چه تفاوتی دارد؟

گارانتی یا همان خدمات پس از فروش چند تفاوت عمده با بیمه موبایل دارد. اولین تفاوت محدود بودن مدت زمان استفاده از گارانتی (به میزان اعلام شده از سمت شرکت گارانتی) است که به طور مثال به شما اجازه می دهد به مدت 3 الی 24 ماه از خدمات پس از فروش آن بهرمند شوید  این دوره قابل تمدید نیست.

دومین تفاوت مهم دیگر این دو خدمات این است که گارانتی گوشی خطراتی مانند شکستگی، سرقت، آب خوردگی و… را به هیچ عنوان تحت پوشش قرار نمی دهد. البته در نظر داشته باشید که بیمه گوشی جایگزین تمام و کمال گارانتی نخواهد بود چرا که بیمه عیوب ذاتی دستگاه (به معنی خراب بودن دستگاه قبل از استفاده) را پوشش نخواهد داد و در اینجا گارانتی باید پاسخگو باشد.

نحوه خرید بیمه تبلت و گوشی از سایت مرکز بیمه به چه شکل است؟

بهترین روش خرید آنلاین بیمه گوشی هوشمند، استفاده از خدمات خرید اینترنتی بیمه در سایت مرکز بیمه است. مراحل خرید بیمه تجیهزات الکترونیک از سایت مرکز بیمه بسیار ساده و آسان است و در ۵ گام ساده خلاصه می‌شود.

  1. در فرم خرید بالای همین صفحه مدل دستگاه، برند و ارزش وسیله را وارد کنید. با انتخاب گزینه «محاسبه» نرخ حق بیمه شرکت‌های مختلف در صفحه استعلام نمایش داده خواهد شد.
  2. در این مرحله می‌توانید طرح‌های بیمه‌ای موجود برای گوشی خود را مشاهده کرده و بهترین گزینه را از نظر قیمت و پوشش‌های دلخواه انتخاب کنید.
  3. پس از انتخاب طرح بیمه مورد نظرتان، برای ثبت سفارش لازم است در سایت ثبت‌نام کرده و یا وارد حساب کاربری خود شوید.
  4. با وارد کردن مشخصات فردی، آدرس گیرنده و پرداخت حق بیمه، سفارش شما نهایی شده و بیمه‌نامه شما در اولین فرصت صادر خواهد شد.