- شنبه تا چهارشنبه: 8:00 - 14:00
- ایران ، شیراز، کارخانه نوآوری
- 09174744880
در زندگی روزمره و شغلی هر یک از ما ممکن است حوادث و خطرات بسیاری رخ دهد. جبران برخی از این حوادث مانند جبران نقص عضو یا حتی فوت شخص بسیار پرهزینه و سنگین خواهد بود. بیمه حوادث انفرادی در زمان بروز چنین حوادثی می تواند برای جبران خسارات به یاری بیمه گزاران بپردازد.
بیمه حوادث چیست؟
بیمه حوادث از بیمه نامه های زیر مجموعه بیمه اشخاص است که به دو بخش انفرادی و گروهی تقسیم می شود. بیمه حوادث بیشتر برای افرادی مناسب است که دارای مشاغل پر ریسک و پر خطر هستند. اما به طور کلی هر شخص می تواند از این بیمه نامه برای جبران خسارات مربوط به حوادث روزمره استفاده کند. پوشش های بیمه ی حوادث انفرادی دارای دو دسته ی اصلی و فرعی می باشد:
پوشش های اصلی بیمه حوادث انفرادی:
- فوت
- نقص عضو
- از کار افتادگی دائم
- پوشش های فرعی بیمه حوادث انفرادی:
- هزینه های پزشکی
- غرامت روزانه عمومی
- غرامت روزانه بستری
غرامت فوت: به طور معمول شخص بیمه گزار باید هنگام عقد قرارداد بیمه نامه، میزان سرمایه فوت را مشخص کند. شرکت بیمه گر نیز موظف می شود در صورت فوت، این سرمایه را به ذینفعان بیمه نامه پرداخت نماید. حداکثر سرمایه فوت که توسط بیمه گر می بایست پرداخت شود به توانمندی شرکت بیمه بستگی دارد.
غرامت نقص عضو: نقص عضو ممکن است باعث از کار افتادگی دائم به صورت کلی یا جزیی باشد در این صورت با توجه به نوع آسیب، شرکت بیمه گر مطابق بیمه نامه باید سرمایه فوت یا نقص عضو را به بیمه گزار پرداخت کند.
نقص عضو و از کارافتادگی دائم کلی:
مواردی که به عنوان از کارافتادگی دائم کلی شناخته می شوند شامل پرداخت کامل غرامت فوت هستند. این موارد عبارتند از:
- نابینایی کامل هر دو چشم
- از کارافتادگی دائم یا قطع دو دست از مچ
- از کارافتادگی دائم یا قطع دو پا از مچ
- از کارافتادگی دائم یک دست از مچ
- از کار افتادگی دائم یک پا از مچ
- از دست رفتن پنجه هر دو پا
- قطع نخاع
- ناشنوایی کامل هر دو گوش
- برداشتن فک پایین
نقص عضو و از کارافتادگی دائم جزیی:
خساراتی که در این دسته قرار می گیرند نقص عضو جزیی هستند که بخشی از سرمایه بیمه نامه به آنها تعلق می گیرد در ادامه درصد سرمایه ای که به هر آسیب تعلق می گیرد را بررسی می کنیم:
- از دست دادن تکلم بر اثر آسیب به حنجره یا قطع زبان 80%
- از کارافتادگی یا قطع یک دست از بازو 70%
- از کارافتادگی یا قطع یک دست از ساعد 60%
- از کارافتادگی یا قطع یک دست از مچ 55%
- از کارافتادگی یا قطع انگشت 50%
- از کارافتادگی یا قطع پا از ران 70%
- از کارافتادگی یا قطع یک پا از ساق 60%
- از کارافتادگی یا قطع یک پا از مچ 55%
- از کارافتادگی یا قطع انگشت پا30%
- نابینایی یک چشم 50%
- ناشنوایی یک گوش 35%
- از بین رفتن حس چشایی 15%
- از دست دادن کلیه 30%
- از دست دادن طحال 7%
- بیضه 5%
- از بین رفتن لاله گوش 35%
- دندان 28%
- سایر اعضا سر و صورت 40%
پوشش های فرعی بیمه ی حوادث انفرادی:
انتخاب پوشش های فرعی برعهده ی بیمه گزار است. با انتخاب این پوشش ها حق بیمه ی بیشتری می بایست پرداخت شود. پوشش های فرعی عبارتند از:
- هزینه های پزشکی: در زمان بروز حادثه شرکت بیمه گر موظف است طبق مبلغ مشخص شده در بیمه نامه، هزینه های پزشکی شخص بیمه گزار را پرداخت کند. حداکثر هزینه ی مشخص شده برای هزینه های پزشکی ناشی از حادثه برابر 10 تا 20 درصد سرمایه فوت می باشد.
- غرامت روزانه عمومی: اگر بیمه گزار در جریان حادثه ای دچار از کار افتادگی موقت شود، شرکت بیمه گر موظف است غرامتی به بیمه گزار پرداخت کند. مبلغ این غرامت حداکثر برابر با 12 ده هزارم از سرمایه فوت بیمه نامه می باشد
- غرامت روزانه بستری: اگر بر اثر حادثه ای شخص بیمه گزار بستری شود مبلغ غرامت پرداختی از شرکت بیمه گر برابر با حداکثر 24 ده هزارم سرمایه فوت بیمه نامه می باشد.
چه خسارت هایی از تعهدات بیمه حوادث خارج است؟
- خسارات ناشی از جنگ و شورش
- خسارات ناشی از زمین لرزه و آتشفشان
- خسارات ناشی از ورزش های حرفه ای مانند سوارکاری و غواصی و…
- خسارات ناشی از خودکشی
- خسارات ناشی از صدمات عمدی
- خسارات مربوط به مصرف دارو بدون تجویز پزشک
- خسارات ناشی از اعمال مجرمانه و غیرقانونی
قیمت بیمه حوادث انفرادی
از آنجایی که حوادثی که ممکن است برای یک فرد ایجاد شود نسبت به فرد دیگری متفاوت است. ، قیمت بیمه حوادث انفرادی متفاوت است و باید با در نظر گرفتن شرایط شغلی و شخصی فرد و موارد پرداخت خسارت تعیین شود. در نگاه اول، برای تعیین قیمت این بیمهنامه به شغل فرد توجه میشود. افرادی مانند کارمندان اداری و دفتری یا فروشندگان که محل کار آنها ریسک بسیار کمی دارد، حق بیمه کمتری پرداخت میکنند. در مقابل، افراد با شغلهای پرخطر مانند کسانی که در محیطهای صنعتی با ماشینآلات کار میکنند یا خلبانان و رانندگان، به دلیل ریسک بالاتر باید هزینه بیشتری را بهعنوان حق بیمه پرداخت کنند.
ضمن توجه به موارد فوق، ویژگیهای شخصی فرد نیز از جمله جنسیت، سن، سابقه بیماری، وجود نقص عضو یا ازکارافتادگی در زمان حاضر و … میتوانند بر تعیین میزان حق بیمه تأثیرگذار باشند. همچنین، ضرایب غرامتهای فردی و حوادثی که در حالت عادی تحت پوشش این بیمه قرار نمیگیرند، نیز باید در نظر گرفته شوند. حوادثی که در بیمهنامه به آن اشاره شدهاند، هر یک دارای سقف خسارت مشخصی هستند که در زمان تعیین حق بیمه با هم جمع شده و در نهایت، قیمت بیمه حوادث انفرادی مشخص میشود.
حق بیمه حوادث انفرادی برای مدت کمتر از یک سال
در موارد زیر، حق بیمه حوادث انفرادی برای مدت کمتر از یک سال براساس بازه زمانی تعیین شده به نسبت درصدی از حق بیمه سالانه را در دسترس شما قرار می دهیم.
- تا 5 روز: برابر با 5% از حق بیمه سالانه است.
- 6 تا 15 روز: برابر با 10% از حق بیمه سالانه است.
- 16 تا 30 روز: برابر با 20% از حق بیمه سالانه است.
- 31 تا 60 روز: برابر با 30% از حق بیمه سالانه است.
- 61 تا 90 روز: برابر با 40% از حق بیمه سالانه است.
- 91 تا 120 روز: برابر با 40% از حق بیمه سالانه است.
- 121 تا 150 روز: برابر با 60% از حق بیمه سالانه است.
- 151 تا 180 روز: برابر با 70% از حق بیمه سالانه است.
- 181 تا 270 روز: برابر با 85% از حق بیمه سالانه است.
- بیش از 270 روز: برابر با 100% از حق بیمه سالانه است.
با افزایش مدت زمان بیمهنامه، میزان حق بیمه نیز افزایش مییابد. لیست بالا معیاری را برای تعیین میزان حق بیمه حوادث انفرادی در نظر میگیرد، که با توجه به طول مدت بیمهنامه، هزینه بیمه را تعیین میکند.
دسته بندی مشاغل مختلف از نظر میزان ریسک حوادث و قیمت بیمه ی حوادث انفرادی:
حق بیمه پرداختی در بیمه حوادث انفرادی بر اساس دسته بندی شغلی و میزان خطر هر شغل تعیین می گردد. مشاغل مختلف به 5 دسته طبقه بندی می شوند:
- طبقه اول: مشاغلی مانند کارمندان اداری ، معلمان، دبیران و … که با ماشین آلات صنعتی کار ندارند و تقریبا هیچ خطری آنها را تهدید نمی کند در این دسته قرار می گیرند.
- طبقه دوم: شاغلین در این دسته بخشی از کارشان فکری و بخشی دیگر فیزیکی است و خطرات بسیار کمی متوجه این طبقه است مانند تعمیرکار وسایل الکتریکی، دندان پزشکی و …
- طبقه سوم: افراد متخصص یا نیمه متخصص در این طبقه قرار می گیرند که روزانه با ماشین آلات صنعتی کار می کنند. مانند رانندگان تاکسی، کشاورزان، کارگران ساختمانی و …
- طبقه چهارم: احتمال خطر در این طبقه بیشتر است زیرا یا افراد مهارت کافی در شغل خود ندارد یا با ماشین آلات سنگین سروکار دارند. مانند رفتگری، آتشنشانی، پیک موتوری و…
- طبقه پنجم: مشاغل بسیار پر خطر در این دسته قرار می گیرند. شاغلین در این حوزه به صورت مستقیم با مواد منفجره یا مواد اسیدی سروکار دارند. بیمه ی حوادث انفرادی بیشتر برای مشاغل این طبقه کاربرد دارد.
تعریف حوادث ناشی از کار
یکی از مهمترین و رایجترین حوادثی که در محل کار برای افراد رخ میدهد، حوادث ناشی از کار است. این حوادث هرگونه اتفاقی است که در طول انجام کار منجر به صدمهبار شدن فرد میشود. ممکن است این صدمات شغلی، از جمله موارد مرگبار یا غیرمرگبار، شامل عوامل زیر باشند: غرق شدن، مسمومیت، تأثیر گازها، بخارها یا مواد خورنده مانند اسید؛ ابتلا به بیماریهای هاری، کزاز و سیاهزخم؛ دفاع مشروع پوشش داده شده توسط بیمه؛ و اقدام به نجات اشخاص و اموال از خطر. این حوادث، علاوه بر اثرات فیزیکی و بهداشتی خود، میتوانند تأثیرات مالی و روانی قابل توجهی بر روی فرد و سازمان داشته باشند. بنابراین، ایجاد محیط کاری ایمن و اعمال استانداردهای بهداشت و ایمنی در محل کار بسیار حائز اهمیت است.
مدارک مورد نیاز برای خرید بیمه حوادث انفرادی:
برای خرید بیمه حوادث داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی کافیست. مبلغ حق بیمه با توجه به شغل و نوع غرامت های درخواستی توسط شرکت بیمه گر مشخص می شود.
نکات مهمی که هر شخص قبل از اقدام به خرید بیمه حوادث انفرادی باید بداند:
- پوشش های بیمه ی حوادث انفرادی در اغلب شرکت های بیمه گر فقط مختص حوادث داخل کشور است و در قبال حوادث خارج از کشور بیمه گر هیچ مسئولیتی ندارد. اما برخی از بیمه گران با دریافت حق بیمه ی بیشتر، حوادث خارج از کشور را نیز تحت پوشش خود قرار می دهند.
- بازه سنی بیمه گزار در شرکت های مختلف، متفاوت است به عنوان مثال بیمه ملت بین 4 تا 80 سال را تحت پوشش قرار می دهد اما بیمه سامان بین 12 تا 75 سال است.
75
تحلیل بازاریابی
65
نوآوری کسب و کار
90
استراتژی مالی
45